• Kerstpakketten in alle soorten en maten
  • Magische service
  • Betrouwbare levering

Khipu Chardonnay in houten kist

Basisprijs per stuk € 9,50
Een heerlijke Chardonnay in een chique houten kist. Kies voor een bedrukking en/of een persoonlijk kaartje.
Khipu Chardonnay in houten kist

Prachtige Chardonnay uit Chili

Khipu is een prachtige range Chileense wijnen. De wijnen kennen variëteiten Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay en Sauvignon Blanc. De naam Khipu heeft een bijzondere afkomst. Hij staat voor een communicatiesysteem dat ontwikkeld werd door de Inca's. Dit systeem bestond uti een reeks geknoopte koorden. Boodschappers, ook wel Chasquis genoemd, reisden met een Khipu door de Central Valley van Chili, het gebied waar de wijnen vanaan komen.

De wijngaarden van de Chileense Khipu liggen aan de voet van het Los Andes gebergte. In de zuidelijke gebieden van Curico, Maule, en Rapel. Er is ook een percentage druiven afkomstig uit de noordelijke regio van Limarí. Dit zijn gebieden die koeler zijn en daardoor zorgen voor een zachtere en tragere rijping. Hierdoor blijft de zuurgraad beter behouden, zo wordt het Citrus karakter van de Chardonnay geaccentueerd.

Om fenolische extractie te kunnen minimaliseren worden de druiven van deze wijn in trossen geperst. Fermentatie vindt plaats in goede roestvrijstalen tanks. Deze tanks controleren de temperatuur zeer zorgvuldig.

Wanneer de alcoholische fermentatie is gepasseerd, wordt de wijn gedurende 8 weken op de droesem gehouden. Een maal per week wordt geroeerd. Er is een klein percentage dat rijpt op eikenhout. Het grootste deel rijpt 3 maanden op roestvrijstalen tanks met een klein beetje droesem. Dankzij deze rijping blijft het fruit goed in tact.

Kleur-, geur- en proefnotities:
Goudgeel met een schitterende groene gloed. Aroma's van meloen en perzik. Een frisse, volle en fruitige smaak waarin men een uitstekende zuurgraad balans opmerkt.

Drinken bij:
Deze Khipu Chardonnay is ideaal als aperitief, maar kan zeker ook goed gedronken worden in combinatie met salades, gegrilde gerechten van witte vis of wit vlees.

Khipu Chardonnay in houten kist

Specificaties

Inhoud 75 CL

Downloads

Khipu Chardonnay in houten kist

Info bedrukking

Mogelijkheden voor personalisering:

Voor de bedrukking van het kistje of het kaartje wordt eenmalig instelkosten van €37,50 in rekening gebracht.

Wij sturen altijd eerst een proefdruk. Het product wordt pas bedrukt, nadat wij goedkeuring op de proefdruk hebben ontvangen.

Downloads

Khipu Chardonnay in houten kist

Vraag je offerte aan

Altijd binnen één
werkdag een offerte!
Khipu Chardonnay in houten kist

Productreviews

Plaats een review
Er zijn nog geen reviews! Ben jij de eerste?

Staffelprijzen

Aantal Stuksprijs
12 € 9,50
60 € 8,99
120 € 8,80
240 € 8,60
Hoe meer je bestelt, hoe voordeliger!