3 redenen om te kiezen voor een echte kerstboom boven een kunstkerstboom

3 redenen om te kiezen voor een echte kerstboom boven een kunstkerstboom

Als de kerst er weer aan komt, is het ieder jaar weer opnieuw de vraag: wat gaat het worden dit jaar, een echte kerstboom of een kunstkerstboom? Beiden hebben zo hun voor- en nadelen. Vele mensen besluiten toch om ieder jaar een echte kerstboom te kopen in plaats van een kunstkerstboom. Maar waarom eigenlijk en wat zijn de voornaamste redenen om te kiezen voor een echte kerstboom boven een kunstkerstboom? Dat bespreken we in onze blog.

  1. Een echte kerstboom is mooier

Eén van de belangrijkste redenen dat men een echte kerstboom verkiest boven een kunstkerstboom is dat ze een echte kerstboom mooier vinden. Een echte kerstboom heeft een mooie, natuurlijke uitstraling. Een kunstkerstboom zal nooit de looks van een echte kerstboom hebben, hoewel er tegenwoordig toch echt wel mooie kunstkerstbomen worden gemaakt die sprekend op echte kerstbomen lijken. Toch is de ‘look and feel’ van een echte kerstboom heel anders en vaak kun je wel zien dat het om een echte kerstboom gaat. En natuurlijk is de geur van een echte kerstboom ook niet te missen tijdens de kerstperiode.

  1. Een echte kerstboom is duurzamer

Hoewel je het in eerste instantie niet per se zou denken; een echte kerstboom is duurzamer dan een kunstkerstboom. Dit blijkt uit meerdere onderzoeken die zijn gedaan naar de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van kunstkerstbomen van plastic. Uit één van de onderzoeken blijkt zelfs dat een kunstkerstboom pas na 16 jaar duurzamer is dan een echte kerstboom, wat inhoudt dat je eerst 16 jaar moet doen met één en dezelfde kunstkerstboom voordat deze zichzelf uitbetaald in duurzaamheid in vergelijking met een echte kerstboom. Zodoende is een echte kerstboom duurzamer dan een kunstkerstboom.

  1. Een echte kerstboom kun je hergebruiken

Een echte kerstboom kun je hergebruiken, ook al zou je dat in eerste instantie niet denken. Heb je een echte kerstboom mét kluit en is de kersperiode voorbij, maar wil je hem niet weggooien? Dan kun je deze een tweede leven geven door hem na de kerst her te gebruiken. Je zet de boom een paar weken op pot, gewoon in je woonkamer, en vervolgens pot je hem weer in de tuin. Lekker duurzaam! Let wel op dat dit enkel kan met een kerstboom met kluit, zonder kluit kan de kerstboom niet opnieuw worden geplant. Ook kun je ervoor kiezen om de kerstboom weer terug te brengen naar de winkel waar je deze hebt gekocht. Zij planten hem dan weer terug in de grond en dan kan deze een jaar later weer gekocht worden.

Een echte kerstboom heb je natuurlijk ook in vele verschillende soorten, varianten en maten. Zo heb je bijvoorbeeld de bekende Nordmann, de fijnspar of de blauwspar. Ook heb je kerstbomen in verschillende maten, van mini kerstbomen tot aan hele grote kerstbomen voor bijvoorbeeld showrooms of winkelcentra. Zo heb je ook echte mini kerstbomen. Deze kleine kerstboompjes zijn bijvoorbeeld erg leuk om te schenken aan je klanten of personeel tijdens de kerstperiode. Wil je jouw klanten of medewerkers verrassen met een mini kerstboompje? Bij ons kun je eenvoudig en snel een echte mini kerstboom kopen om deze uiteindelijk te schenken. Ook kun je deze personaliseren met bijvoorbeeld je eigen kerstboodschap en de mini kerstboompjes laten leveren in eigen verpakking. Benieuwd naar de vele mogelijkheden van onze kleine kerstboompjes? Neem dan gerust contact op met ons en wij helpen je graag verder!