Hoe je met kerstgeschenken je klantenbinding kunt versterken

Hoe je met kerstgeschenken je klantenbinding kunt versterken

Kerst is een tijd van geven en ontvangen, maar ook van waardering en verbinding. Het is een uitgelezen kans om je klanten te laten zien dat je ze waardeert en dat je aan ze denkt. Met een passend en persoonlijk kerstgeschenk kun je je klantenbinding versterken en je onderscheiden van de concurrentie. maar hoe kies je voor het juiste kerstgeschenk voor je klanten en (zakelijke) relaties? En, hoe zorg je ervoor dat jouw geschenk opvalt en indruk maakt? We vertellen je hieronder meer over hoe je met kerstgeschenken je klantenbinding kunt versterken.

Keuze voor een geschenk

Wat voor geschenk geef jij aan je klanten en (zakelijke) relaties?

Passend bij jouw ondernemingKerstgeschenken persoonlijk klantenbinding

Een goed kerstgeschenk sluit aan bij de identiteit van je bedrijf. Het is belangrijk om te kiezen voor een geschenk dat past bij de branche waarin jouw bedrijf zich bevindt. Ben je bijvoorbeeld een groen of maatschappelijk bedrijf? Kies dan voor een duurzaam, groen of ecologisch kerstgeschenk, bijvoorbeeld een gepersonaliseerd mini kerstboompje of kerstboomstekje.

Passend bij je ontvanger

De keuze voor een sterk kerstgeschenk hangt ook af van de ontvanger. Breng deze ook in kaart. Wat voor mensen ontvangen je geschenken. Zijn het klanten van je winkel, dan is een klein gepersonaliseerd kerstgeschenkje op zijn plaats. Zijn het jouw belangrijkste business partners? Dan verdienen ze misschien een extra mooi kerstgeschenk met personalisatie.

Personaliseer je kerstgeschenk met naam, logo en boodschapkerstgeschenken via de post

Wil je echt opvallen en een goede blijvende indruk maken op de ontvanger? Kies er dan voor om jouw kerstgeschenk te laten personaliseren met jouw bedrijfsnaam, logo en/of een eigen boodschap. Door je kerstcadeau te personaliseren laat je zien dat je aandacht en zorg hebt besteed aan het kiezen van je geschenk. Bovendien vergroot je hiermee de herkenbaarheid en zichtbaarheid van je bedrijf.

Van de krachtige eigenschappen van een gepersonaliseerd kerstgeschenk zijn wij ons bij Kerstgsechenken.nl zeker bewust. Daarom zijn alle kerstgeschenken in onze webshop volledig te personaliseren naar wens met een eigen bedrukking, sticker, kaart, label, etc. Wil je een product laten personaliseren maar vind je dit niet direct in onze webshop? Neem dan even vrijblijvend contact met ons op. Er is altijd een stuk meer mogelijk dan je denkt!

Kwaliteit boven kwantiteitkerstbal hoornaar

Het is altijd erg verleidelijk om te kiezen voor de grootste of meest gevulde kerstgeschenken of kerstpakketten. Dit is vaak een valkuil. Trap hier niet in en kies voor kwaliteit boven kwantiteit. Een massaal geschenk kan soms namelijk zelfs overkomen als onpersoonlijk, niet origineel of zelfs ongepast.  Daarnaast komt het dan vaak ook over alsof je niet heel veel moeite hebt gedaan om een mooi geschenk uit te kiezen voor de ontvanger.

Kies dus juist voor een persoonlijk en uniek kerstgeschenk. Hiermee laat je niet alleen zien dat je de ontvanger waardeert maar ook dat je daarnaast ook veel moeite hebt gestoken om het perfecte geschenk uit te zoeken. Een geschenk met een mooie boodschap wordt bovendien altijd enorm goed ontvangen!

Creatief en verrassendWijnfles in bedrukte wijnkist

Wil je opvallen en een goede blijvende indruk achterlaten bij je relaties? Wees dan niet bang om creatief en verrassend uit de hoek te komen. Ga niet voor een standaard kerstgeschenk maar kies er juist voor om echt een uniek en origineel geschenk weg te geven, inclusief een persoonlijke boodschap. Speel bijvoorbeeld in op de trends en geef iets dat echt bij dit jaar past.

Wees op tijd!

Het is enorm vervelend als je geschenk vertraging oploopt. Helaas komt het rondom kerst vaak voor dat transportbedrijven overlopen van pakketjes en dus niet op tijd kunnen leveren. Zorg er dus voor dat je op tijd begint met het kiezen van jouw kerstgeschenk.

Bovendien is het zo dat hoe eerder je een kerstgeschenk begint uit te zoeken hoe meer er mogelijk is. De meest bijzondere kerstgeschenken hebben tijd nodig. Als je op tijd begint kun je de meest bijzondere geschenken samenstellen en laten personaliseren.