Waarom een kerstboom op kantoor een goed idee is

Waarom een kerstboom op kantoor een goed idee is

Kerst is een tijd van gezelligheid, warmte en waardering. Een tijd om samen te zijn met familie, vrienden en collega’s. Een tijd om elkaar te bedanken voor de samenwerking, de inzet en de resultaten van het afgelopen jaar. Een tijd om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar, met nieuwe kansen en uitdagingen. Maar hoe breng je die kerstsfeer over op je kantoor? Een van de makkelijkste en leukste manieren is om een kerstboom, of meerdere mini kerstbomen, op kantoor te plaatsen. We leggen je uit waarom een kerstboom op kantoor een goed idee is en waar jij op moet letten bij het kiezen en het versieren van de boom.

Voordelen van een kerstboom op het kantoor

Een sfeervolle kerstboom op het kantoor brengt diverse positieve effecten met zich mee. We hebben een aantal belangrijke hieronder voor je op een rijtje gezet.

Sfeer - Maak je kantoor gezelligerKerstboom op kantoor

Een kerstboom op kantoor is een eenvoudige manier om je werkplek gezelliger en sfeervoller te maken. Een kerstboom brengt kleur, licht en leven in je kantoor. Het is een blikvanger die de aandacht trekt en een glimlach opwekt. Een kerstboom nodigt uit tot gesprekken, complimenten en grapjes. Een kerstboom verbindt mensen en stimuleert de teamgeest. Een kerstboom op kantoor laat zien dat je als bedrijf aandacht hebt voor de feestdagen en dat je je medewerkers waardeert.

Creativiteit  - Laat je fantasie de vrije loop

Een kerstboom op kantoor is ook een kans om je creativiteit te laten zien. Je kunt je boom namelijk helemaal naar eigen smaak versieren, met ballen, slingers, lichtjes, sterren, engelen, of wat je maar wilt. Je kunt ook kiezen voor een thema dat past bij je bedrijf, je branche of je doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan een duurzame boom, een technische boom, een sportieve boom, of een humoristische boom. Je kunt ook je medewerkers betrekken bij het versieren van de boom, door ze te vragen om zelf iets mee te nemen of te maken. Zo maak je van je kerstboom een uniek en persoonlijk kunstwerk.

Plezier - Kerstboom zorgt voor ontspanning en een lach

Een kerstboom op kantoor is tenslotte gewoon leuk. Het is een manier om het jaar feestelijk af te sluiten en om elkaar prettige feestdagen te wensen. Het is een manier om te genieten van de gezelligheid en de warmte die kerst met zich meebrengt. Het is een manier om even te ontspannen en te lachen met je collega’s. Het is een manier om je kantoor om te toveren tot een vrolijke en sfeervolle plek.

Veiligheid

Een kerstboom op kantoor is niet alleen leuk en mooi, maar ook veilig. Tenminste, als je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Een echte boom kan namelijk snel uitdrogen en brandgevaarlijk worden. Zorg daarom dat je de boom regelmatig water geeft en dat je hem niet te dicht bij een warmtebron plaatst. Gebruik ook geen echte kaarsen in de boom, maar kies voor elektrische verlichting met een keurmerk. Controleer ook of de snoeren en stekkers in goede staat zijn en of er geen kortsluiting kan ontstaan. Zet de verlichting uit als je het kantoor verlaat of gebruik een timer. Plaats de boom ook zo dat hij niet in de weg staat of om kan vallen.

Versiertips voor een kerstboom op kantoorKantoor kerstboom versieren

Wat voor kerstboom ga je op het kantoor neerzetten? Een hele grote in de hal, meerdere sfeervolle kerstbomen verspreid door het kantoor? En met wat voor kleuren versier jij de kerstboom? We geven je hieronder een paar leuke punten om mee te nemen bij het versieren van je kerstboom.

Perfecte kerstboom kiezen

Wat voor kerstboom kies jij voor op het kantoor? Kerstbomen kan je kopen in allerlei soorten en maten. Zo zijn er grote en kleine bomen, maar kun je ook kiezen voor een echte boom of een neppe kerstboom. Wil je een mooie boom bij de ingang in de hal neerzetten die al je klanten en bezoekers direct zien? Dan is het leuk om van de kerstboom echt een spektakel te maken en kies hier dan voor een grote boom.

De kerstboom versieren, welke kleuren?

Wat voor uitstraling geef jij jouw kerstboom. Het is erg leuk om in de versiering van je kerstboom je bedrijfsstijl terug te laten komen. Versier de boom bijvoorbeeld in de kleuren van het bedrijf. Zo maak jij de kerstboom op het kantoor extra bijzonder.

Feestelijke accenten toevoegen aan de rest van het kantoor

Naast een of enkele kerstbomen in het kantoorpand is het ook leuk om de rest van het kantoor niet kaal te laten. Neem deze ook mee bij het versieren van het kantoor. Bijvoorbeeld kransen op de deur of slingers in kerstsferen door het kantoor heen.

Kerst cadeautjes voor personeel onder de kerstboom

Veel bedrijven verrassen hun personeel met een mooi kerst cadeau. Dit is altijd enorm leuk om te geven of te ontvangen. Het is enorm leuk om de kerstcadeaus onder de kerstboom te leggen. Zo maak je de kerstsfeer in het kantoor helemaal af. Al jouw medewerkers mogen op de laatste werkdag voor kerst naar huis met een prachtig cadeau voor kerst.