Waarom je een kerstboom als relatiegeschenk moet weggeven

Waarom je een kerstboom als relatiegeschenk moet weggeven

'Oh denneboom, oh denneboom, wat staan je takken wonderschoon'. Kerstbomen, het blijft een apart fenomeen. Er zijn mensen die de kerstboom in oktober al in de woonkamer zetten en meteen optuigen met kerstballen en slingers. Tegelijkertijd zijn er mensen die een weekje voor kerst een klein kerstboompje in het raamkozijn zetten. Dat wilt natuurlijk niet zeggen dat die mensen niet van kerst houden, maar iedereen heeft zo zijn eigen smaak. Maar of je nou 2 maanden of 1 week van tevoren de boom optuigt, bij de meeste mensen komt er wel degelijk een boom in huis te staan. Waar komt deze traditie vandaan? Waarom hebben we met kerst een boom in huis?

Hoe zat het vroeger?

Vroeger toen mensen nog geen verwarming hadden werden naaldbomen gebruikt om het huis te verwarmen. Bomen werden in stukken gehakt en op de open haard gegooid. Dit begon natuurlijk begin december als het kouder werd. Toen mensen verwarmingen kregen werden kerstbomen meer gebruikt als decoratie. Voordat er kerstlichtjes bestonden, gebruikte mensen kaarsen. De kaarsen legde ze in de boom om deze te verlichten. Het zag er gezellig uit, maar helaas bleek de combinatie van droog hout en vuur niet altijd goed te gaan en ontstond er vaak brand.

Ideale kerstgeschenk

Een kerstboom draait natuurlijk om de gezelligheid en daarom is het ook leuk om een kerstboom aan iemand cadeau te doen als kerstgeschenk. Dat kan natuurlijk een grote boom zijn, maar ook een kleintje zijn. Daarnaast kan je kiezen uit een kunstboom of een echte boom. Als je je werknemers, klanten of overige relaties een stukje gezelligheid wilt geven, is dit echt een schot in de roos. Iedereen is altijd trots op zijn/haar eigen boom. De ontvangers kunnen hem natuurlijk zelf versieren naar eigen smaak, zodat ze hun eigen twist aan de boom kunnen geven.

Een kerstboom weggeven is ten eerste een origineel kerstgeschenk, heb jij ooit een kerstboompje voor kerst gekregen? Ten tweede is de achterliggende gedachten van de boom hartstikke mooi. Je wenst de mensen waarmee jij het afgelopen jaar mee hebt gewerkt een gezellige kerst toe. Je laat ze hiermee zien hoe dankbaar je bent voor het werk dat ze verricht hebben. Om het nog persoonlijker te maken kan je natuurlijk een kaartje toevoegen. Een kaartje klinkt altijd heel cliché, maar het maakt zo’n geschenk wel helemaal af.

kerstboom weggeven

Promotie kerstboom

Personaliseer de kleine kerstoom door het mooi te verpakken. Kies je voor een stoere jute zak of een chique geschenkdoos. Laat het bedrukken in de huisstijl van jouw bedrijf of laat er een mooi etiket op plakken. Zeker voor relaties of klanten is dit perfect, het geschenk werkt dan ook ideaal als promotiemiddel!